Weblog de MontañaWeblog de Montaña
 El Yeti El Yeti
Estas en » Weblog de Montaña » Archivo de Relatos » February 2006 » Cap De Setmana A La Vall Fosca
Sunday 19 de February de 2006, 00:00:00
cap de setmana a la vall fosca
Tipo de Entrada: RELATO | 2122 visitas


[+] click para ampliar


[+] click para ampliar


[+] click para ampliar


[+] click para ampliar


[+] click para ampliar

El passat cap de setmana, 11-12 de febrer, un grupet d´amics i coneguts, varem quedar per anar a la vall fosca. Un indret que nomes coneixia de sentir parlar d´ella i per un vertex.

El dissabte ens apleguem un total de 13 persones, dos del centre excursionista de st. cugat, sis de terrassa, dels quals cinc s´iniciaven en les raquetes, una persona més de sant feliu de codines, un més de mollet, un altre de sentmenat, i dos nois de la bisbal de ´emporda, i jo del foment.

Despres d´esmorçar, de cami cap a la vall fosca, que esta molt propera a la pobla de segur;decidim continuar el cami. A mida que anem pujant cap  a la presa de sallente,ens trobem les vores de la carretera  força nevades, el que ens fa pensar, que hi haura molta neu, moltissima neu ....i aixo ens fa somriure......

arribem a la pressa, i alla per deixar els cotxes a l´aparcament, amb dos o tres pams de neu, hem de fer us de les pales, i ferlos entrar a força de fer marxes enreres.....

al final amb els quatre cotxes ben aparcadets, ens preparem per enfilar cap amunt, son les dues, quan finalment tothom ja esta preparat.

comencem a pujar sota un sol anticiclonic, i una temperatura massa calurosa, no hi ha tanta neu  com pensavem, i per pujar de la presa cap al refugi colomina, tenim més problemes del que ens pensavem, un dels dos companys de la bisbal, pateix una caiguda i se li fa una luxacio al hombro, ja esta acostumat, no es la primera vegada, pero diu que ens deixa.

la neu esta massa humida, estovada, i a sota dels esquis s´ens acumulan pams de neu, la marxa es força feixuga. la pala de pujada de la presa fins a la coma es força inclinada, i fa respecte..... anem pujant i la superem..... ens reagrupem tots els esquiadors i encarem cap al refugi colomina, els nostres companys raqueteros, han creuat, un tunel, tot glaçat, i naltres l´he passat per sobre , tot remuntant un turonet.... ens redrecem i seguim les vies d´un carrilet, creuem un segon tunel i ens treiem esl esquis, el terra esta glaçat, i  pengen columnes d´aigua glaçades, es espectacular.

creuem un tercer tunel i sortim a la presa de l´estany gento, que es veu com es va glaçant a poc a poc, o be que s´ha desglaçat? creuem el panta i ens dirigim cap a  l´estacio del teleferic, d´alla, enfilem en unes ziga zagues marcades pel gr, i passem un tros amb baranes, aquí els raqueterso es  treuen les raquetes.

Arribem a un encreuament, i ja es fosc, i mirem el mapa, resseguim un altre cop les vies d´un antic carrilet, i a poc a poc ja fentse de nit anem pujant cap al refugi, la lluna plena ens il.lumina, i no calen els frontals, la temperatura ha baixat, i encara no es veu el refugi!!

Més d´un company ja es veu fent bivac o dormint en un iglu!!

Finalment veiem el refugi, i arribem. Alla en lucas, el guarda el refugi, ja ens te el sopar preparat, arribe, famelics i ens mengem tot el que ens posem pel davant. Despres de sopar una mica de sobretaula, uns colacaos, infusions?..i a dormir.

Diumenge ens llevem idespres d´esmorçar , decidim creuar l´estany colomina, i anar cap al pic de la pala pedregosa, i buscar a mitja pala ,un pas que ens meni cap a un collet, per baixar directes cap a la tornada. la possibilitat de fer cim ja l´hem descartada, ja que no hi ha molta neu, i portem motxiles de dos dies, i carregar els esquis i motxiles groses no ens motiva. Dit aixo anem per feina i creuem dos estanys glaçats, per sobre  i enfilem la pala del pic de la pala pedregosa, la neu esta glaçada i ens posem les ganivetes. Anem pujant feixugament, i una part del grup, es treu els esquis i puja per la cresta, i uns quants més tirerem amb esquis fins on la neu ens ho permet, la pala es força inclinada i a vegades fer la volta maria es dificil??

S´acaba la neu iens carreguem els esquis a l´esquena, i aixi xino xano,creuant un pas un pel aeri, arribem al cim, no hi ha baixada bona, i per trobar neu continua, hem de desfer el cami, i  creuar una pala tota plena de pedres, d´aquí el nom del cim?? Amb dificultats baixem del cim, i trobem una diagonal per on podem baixar esquiant, la creuem i trobem pedres, passem sense treurens els esquis, ai quines rallades!! I finalment arribem al collet que ens menara a la baixada bona?.guau?..

Comencem a baixar, i arribem a la pala vertical que ens portara  ja directes a la presa, baixem amb moltes dificultats, ja que la neu esta pastosa,  i arribem als cotxes, els raqueteros ja fa estona que ens esperen?. Recollim i dinem en un alberg de la torre de cabdella,ummmmmmmmm bonissim?.i aixi hem passat un cap de setmana a la  vall fosca, ara a tornar a la rutina?.




Añadir nuevo comentario
Usuario de Madteam.net No usuario




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook